1. Anasayfa
  2. Haberler

Yerköy’de Dün Neler Oldu 01.01.2024


0
Yerköy’de 1 Ölü, 2 Yaralı Trafik Kazası: Elmas Alp Hayatını Kaybetti

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, Yozgat-Ankara karayolu Salmanlı köyü yol ayrımında meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Yozgat-Ankara karayolu Salmanlı köyü yol ayrımında seyir halinde olan Hasan Hüseyin Alp’in kullandığı 66 AR 709 plakalı kamyonet, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada, kamyonette bulunan Elmas Alp (79) olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü Hasan Hüseyin Alp (52) ve Hakkı Akgül (44) ise yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince Yerköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Yerköy’den Gazze’ye Destek Kermesi: Yozgat’tan Gazze’ye Yardım Eli

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, Yerköy Belediyesi tarafından Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekmek amacıyla bir kermes düzenlendi. Kermeste elde edilen gelir, Gazze’ye yardım olarak gönderilecek.

Kermes, Yerköy Belediyesi tarafından ilçe merkezindeki bir parkta düzenlendi. Kermeste, yöresel ürünler, giyim ürünleri, ayakkabılar ve çeşitli hediyelik eşyalar satışa sunuldu. Kermese, Yerköy halkı yoğun ilgi gösterdi.

Kermes, 3 Ocak Cumartesi gününe kadar devam edecek. Kermeste elde edilen gelir, Gazze’de yaşanan insani krize yardım olarak gönderilecek.

Yerköy’de ÇKS Başvuruları Sona Erdi: 2024 Yılında ÇKS Başvurusu Yapan Çiftçi Sayısı 2329 Arttı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, 2024 Tarımsal Destekleme Ödemeleri için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları sona erdi. Yerköy’de, 2024 yılı için ÇKS başvurusunda bulunan çiftçi sayısı 15 bin 788 oldu.

ÇKS başvuruları, Yerköy Ziraat Odası tarafından kabul edildi. Başvurular, 31 Aralık 2023 tarihine kadar kabul edildi.

Yerköy’de, 2024 yılı için ÇKS başvurusunda bulunan çiftçi sayısı, 2023 yılına göre 2 bin 329 arttı.

Yerköy Belediyesi’nden Engelli Vatandaşlara Yönelik Etkinlik: Engelli Vatandaşlar Sosyalleşiyor

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, Yerköy Belediyesi tarafından ilçede yaşayan engelli vatandaşlara yönelik bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, engelli vatandaşlara yönelik çeşitli spor ve sanat faaliyetleri gerçekleştirildi.

Etkinlik, Yerköy Belediyesi tarafından ilçe merkezindeki bir parkta düzenlendi. Etkinliğe, Yerköy Kaymakamı Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın ve engelli vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte, engelli vatandaşlara yönelik çeşitli spor ve sanat faaliyetleri gerçekleştirildi. Engelli vatandaşlar, spor müsabakaları, resim ve müzik gösterileri gerçekleştirdi.

Etkinlik, engelli vatandaşların sosyalleşmesine ve kendilerini ifade etmelerine katkı sağladı.

Yerköy Emniyet Müdürlüğü’nden Uyuşturucu ve Kaçakçılık Operasyonu: Çok Miktar Uyuşturucu ve Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, Yerköy Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadele kapsamında bir operasyon düzenlendi. Operasyonda, çok miktarda uyuşturucu madde ve kaçak sigara ele geçirildi.

Operasyon, Yerköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, Yerköy Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince gerçekleştirildi. Operasyonda, ilçede belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Baskınlarda, çok miktarda metamfetamin, esrar ve kaçak sigara ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3’ü tutuklandı, 1’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir